Geplaatst op Geef een reactie

24 juni 2001

Nadat zus en zwager een drietal weken naar Finland waren geweest, een kleine driehonderd snoeken gevangen in die tijd, kwamen ze even in Ede langs om te vissen. De boot in de Rijn en wij slepen. Nu had ik op de Rijn al vaker goede resultaten geboekt maar deze keer bleef het bij een sterk verhaal. Een zijgat van de Rijn opdraaiend, leverde een aanbeet bij Mieke op. Dreun en een dikke vis. Dus ik zet de motor uit, op een zijgat stroomt het immers niet, en ik pak mijn videocamera. Cock zit voor in de boot de fotograferen terwijl ik film. Wat Mieke ook probeert, ze heeft niet veel in te brengen. Achteraf, maar achteraf kijk je een ezel in zijn kont, wist ik wel dat er op die plaats een aantal obstakels onderwater stonden en ik had er beter aan gedaan een stukje door te varen naar vrij water. Maar gedane zaken nemen geen keer. De vis, we vermoeden een meerval, zwemt zich vast in de obstakels onderwater. Wat blijft is de video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *