Geplaatst op 1 reactie

Anja geeft les

6 november 2021 

Het is even geleden dat ik in Nederland vanuit de boot ging vissen. Allerhande redenen zijn daarvoor aan te voeren maar de hoofdreden was toch wel vissen in het buitenland. Maar de afspraak voor vandaag was reeds langgeleden gemaakt en betrof het weerzien van Anja en Jan uit België. Nadeel van niet vissen op het thuiswater is natuurlijk dat je geen flauw idee hebt van de status van dat water. Nu zal daar niet zo snel iets veranderen maar gegevens als helderheid, staan er nog fuiken, zijn er nog werkzaamheden en waar heb je eerder dit seizoen dingen gezien die van belang zijn mis je natuurlijk wel.  Een oude wijsheid is dat je nooit zomaar stukken over moet slaan en dat doen we dan deze keer ook niet. Maar als je puur resultaat gedreven naar dit eerste uur zou kijken hadden we dit over kunnen slaan. We hebben door corona elkaar lange tijd niet gezien en dus voldoende om bij te praten en zo gaat het eerste uurtje dan ook snel voorbij. Als we de Swette opdraaien meldt Anja haar eerste aanbeet als het water ons welkom heet. En zo gaat het in de richting van Sneek varend regelmatig. “Jo, weer eentje, hebben jullie al wat”, klinkt het met een knipoog van onder de wollen must vanuit de voorzijde van de boot. Jan en ik kijken elkaar aan en berusten dan al in het feit dat we les gaan krijgen vandaag. Bij Anja staat de teller al op zeven als ik de eerste snoek haak en niet vele later is het Jan die een mooie zesentachtig centimeter aan boord brengt.  Maar daarna is het weer business as usual, Anja vangt en wij doen voor spek en bonen mee. Aan het einde van de dag staat de teller op vijfentwintig en daarvan heeft Anja er 16 voor haar rekening genomen. Voorwaar een prachtige score. Hoe het kan dat Anja de meeste ving? Heeft het te maken met de door Anja gekozen plug (Hornet Redhead Painted by Sybe)? Is de Hornet beter dan de Spok die er achteraan aangeboden werd? We zullen het nooit weten! Anja en Jan bedankt voor wederom een mooie visdag!

1 gedachte over “Anja geeft les

  1. verkopen jullie ook losse spinnerbladen en andere onderdelen voor het zelf bouwen van spinners chatterbaits en spinnerbaits

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.