Geplaatst op Geef een reactie

13 juli 2009

Het is vandaag even voor vijven als de wekker gaat. Om half zes heb ik afgesproken met Popke te gaan vissen en aldus dien je op tijd op te staan. Na een klein beetje eten en koffie “skip” ik twee van de drie S-en (SSS) en beperk me tot de Shit. (Shower en Shave blijven achterwege) Popke rijdt voor en ik zet de spullen bij hem in de auto en boot. We rijden naar een voor ons bekende stek waar we in het verleden goede resultaten hebben geboekt. We traileren en wagen het meteen de joker in te zetten. Twee Timber Tigers te water en dat op één van de beste stukken van het door ons beoogde viswater. Er hebben echter wat veranderingen plaatsgevonden. Er zijn steigers gebouwd, palen geslagen en beschoeiing is vernieuwd. Het is dus totaal ander viswater. Het enige wat we van vis merken is een enorme stank die ergens een rotte vis markeert. We verkassen naar het naburige kanaal waar de beide een dood bleitje op een fireball monteren. We pulken een aantal stekken af en ineens is het raak. Ik krijg een ferme tik maar weet alleen een lege fireball omhoog te trekken. Popke controleert de stek even en haakt een eerste snoekbaars. De gehate nul is weg. Het blijkt een relatieve hotspot want in de directe omgeving vangen we zomaar twee snoekbaarzen bij. We schuiven langs het zelfde talud een stukje door en vangen er nog drie bij. Zes vissen binnen een uur en dan vergeet ik hier de missers maar te melden. Misschien dat ze het op een stukje vis onder een dobber wel beter doen. We wagen deze optie. Krijgen drie aanbeten en dan is het over. We maken een praatje met een man met een Schreiner hengel die zich verbaasd over het feit dat ik de hengel vanaf het water zomaar herken. De bus is onmiskenbaar! We verkassen langs dezelfde oever over, voor ons bekende stekken. Niets dat ook maar op de aanwezigheid van enige roofvis duidt. Zo vissen we vele uren zonder ook maar een stootje. Uiteindelijk besluiten we terug te verkassen naar onze beginplaats. Daar zijn de brugwerkers nog steeds hard aan het werk. Of we ze al gezien hebben? We missen er nog twee spreken Popke en ik onderling af. Als we bijna moedeloos aan het einde van het slootje draaien hebben we beide de hoop reeds opgegeven. “Het gebeurt altijd onverwachts!”, rinkelt de oude wijze spreuk van wijlen mijn vader ons uit ons gezapig neerleggen bij geen vangsten meer. Popke scoort een snoek. Even verder weer een aanbeet en nog één. Ik haak een snoek die werkelijk een Timber Tiger weet te verorberen (zie foto).<!–
WriteFlash('http://foto.poask.com/#33‘);
//–>http://foto.poask.com/#33 Ik haal het verhaal over het nog ontbreken van twee stuks even aan. “Ja, het is weer frappant”, antwoordt Popke! “Je kunt nu net zo goed ophouden.” Gelukkig stelt Popke even later de vraag of ik ooit wel eens een snoekbaars gevangen heb aan een Timber Tiger. Ik antwoord bevestigend. We zijn terug bij de brug met werklui. Er staat er één onder met de armen op meter stand. Ik kijk rond, zie dat hij nog houtwerk aan de brug moet bevestigen en interpreteer zijn “armen op meterstand” als: “Ik weet niet wat ik moet doen?” “Vertel het me!”. Ik vertel hem dat er gaten in het hout geboord moeten worden. Dan dient het hout over de draadeinden geschoven te worden en vervolgens lijkt het me handig dat er dan ringen en moeren voor komen. Terwijl we smakelijk lachen, zowel de werklui als wij beiden, dreunt de hengel van Popke krom. Een maatse snoekbaars aan………een Timber Tiger! “Is dat een Compre hengel”, klinkt het uit de mond van de werkman. “Nog iemand met verstand van hengels.” We vangen hierna niets meer en traileren om 15.00 uur. Morgen gaan we weer!

Mijn jongste dochter vindt vandaag nog een jonge huiszwaluw die we, om het beestje enigszins te beschermen tegen katten, op het dak van de schuur zetten. Daar wordt hij gevoerd en is weer onder controle van de ouders. Ik kan deze kans niet laten glippen en maak een paar foto’s. Net als ik aanleg voor een tweede shot komt moederlief er lekker naast zitten. Prachtig toch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *